Yoga en hardlopen

Yoga en hardlopen is een fantastische combinatie, waar ik al vele jaren van geniet.

Hardlopen & Yoga

Hoewel hardlopen niet mijn doel is, ben ik wel steeds zoekende geweest naar een manier om prettig recreatief te lopen met zo min mogelijk blessures.
Ik heb een bijscholing  van “Hardlopen & Yoga” gevolgd bij Petra Janssen, in centrum Zweiersdal, waar prima oefenseries werden aangeboden.  Vooral aan de rompstabiliteit werd veel aandacht besteed en het soepel maken van het lichaam.

Chi-running

Inmiddels ben ik in aanraking gekomen met Chi-Running, een natuurlijke manier van hardlopen, die prachtig aansluit bij Yoga. Chi-Running is een manier van hardlopen die blessurepreventief is en minder energie kost dan “gewoon” hardlopen.

Het eigen maken van deze techniek blijft een lopend proces.
Er is toename van kracht, lenigheid, stabiliteit, coördinatie en balans. Aandacht voor de adem en lichaamsbewust-Zijn.

Ontdek de meerwaarde van Yoga voor Hardlopers en geniet!